Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Συνέντευξη Π. Λαφαζάνη στην "Πελοπόννησο": Αν εφαρμοστούν τα νομοθετήματα, θα μπω φυλακή


Την ώρα που η Βουλή αποφάσιζε να ψηφίσει τη νομοθεσία για την προστασία της διαδικασίας σχετικά με τους πλειστηριασμούς, η «Π» συνομιλούσε με τον γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τις πολιτικές και τις κοινωνικές διαστάσεις της υπόθεσης. Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει τα νομοθετήματα, μας είπε, «τους πρώτους που θα πρέπει να βάλει στη φυλακή θα είναι εμένα προσωπικά και όλα τα κεντρικά στελέχη της ΛΑΕ, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, που απετέλεσαν την ψυχή του παλιού αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ…».

Η Κυβέρνηση προχωράει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πού οριοθετείται για εσάς το πολιτικό και που το κοινωνικό πρόβλημα;
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνιστούν ένα βάρβαρο και απάνθρωπο μέτρο, το οποίο συνάμα είναι και βαθύτατα αδιαφανές και αντιδημοκρατικό, πολύ περισσότερο που πολύς κόσμος, ο οποίος θα χάνει το σπίτι και περιουσιακά του στοιχεία, δεν γνωρίζει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επομένως, έχουμε ενώπιόν μας ένα βαθύτατα ανθρώπινο, κοινωνικό και κατ' εξοχήν πολιτικό πρόβλημα με πελώριες διαστάσεις, αφού απειλεί τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας μας αλλά και της οικονομίας μας.
Εκτιμάτε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση των υπεσχημένων νομοθετημάτων που θα «θωρακίζουν» τη διαδικασία ή θα αφήσει το θέμα να σέρνεται υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων;
Η Κυβέρνηση έσπευσε Χριστουγεννιάτικα να καταθέσει μια χουντική τροπολογία με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, που μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας σε ιδιώνυμο αδίκημα για το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να κατηγορηθούν αυτεπάγγελτα, αυθαίρετα και αόριστα και να βρεθούν φυλακή, τουλάχιστον, για 6 μήνες. Αυτήν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κινητοποιούμαστε έξω από τη Βουλή ενάντια στη χουντική αυτή ρύθμιση, που θέλει να κατακλύσει την Ελλάδα με ένα κύμα πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου