Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας Αχαΐας για τις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου


Το πολυτεχνείο ανήκει σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Το εξεγερτικό του πνεύμα παραμένει ζωντανό μέσα στους αγώνες του σήμερα. Αποκτά νόημα μέσα από το ρόλο των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικοτήτων με αναφορά στο κίνημα στη διοργάνωση του τριημέρου. Σήμερα είναι πολύτιμο ενόψει της αντιλαϊκής τρίτης αξιολόγησης. Έχει τεράστια σημασία η πραγματοποίηση ενός εορτασμού του Πολυτεχνείου μαζικού, λαϊκού και νεολαιίστικου, μαχητικού, αντικυβερνητικού και αντιιμπεριαλιστικού, ανοιχτού στο κίνημα και το λαό. Ακόμα περισσότερο σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπλέει απόλυτα με τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Σήμερα, βιώνουμε την κατάρρευση του σκηνικού και του υποδείγματος πολιτικής της μεταπολίτευσης. Και στην κυβέρνηση βρίσκεται ένα κόμμα που δηλώνει «αριστερά» ενώ ιδιωτικοποιεί τα πάντα, βγάζει στο σφυρί λαϊκά σπίτια και περιουσίες, συνεχίζει τη διάλυση του εργασιακού τοπίου, απογοητεύει μαζικά τη νεολαία που πίστεψε και κινητοποιήθηκε μέχρι και το μεγάλο ΟΧΙ του Ιούλη του 2015. Και την ίδια ώρα, πουλάει φούμαρα νέων success stories, το μόνο που ξέρει να κάνει καλά στο πεδίο της πολιτικής επικοινωνίας. Η «ανάπτυξη» έρχεται, «βγαίνουμε από το τούνελ», «δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους». Δεν έρχεται, αλλά και να έρθει δεν θα έρθει για εμάς, τους νέους των 400 ευρώ, τους άνεργους, τους εργαζόμενους που ρίχνουν 11ωρα, χωρίς υπερωρίες, πολλοί με μπλοκάκι, άλλοι εντελώς μαύρα και ανασφάλιστα. «Τόσα άστρα κι εγώ να λιμοκτονώ» έγραφε ένας από τους μεγάλους ποιητές μας, ο Τάσος Λειβαδίτης. Πόσο επίκαιρο σε μία εποχή που τόσα δις αποκαλύπτονται σε off shore και φορολογικούς παραδείσους, ενώ άλλα τόσα χαρίζονται σε «επενδυτές», καναλάρχες, εφοπλιστές και «ημετέρους».

Σήμερα, είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μαζικοποιήσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Δε θέλουμε να συμβάλλουμε στην δημιουργία «μουσείων» του κινήματος, θέλουμε ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου να είναι αφετηρία νέων αγώνων απέναντι στα μνημόνια της υποτέλειας. Με στόχο, από την επόμενη μέρα, να δημιουργήσουμε πρακτικές και κουλτούρα κοινής αγωνιστικής δράσης, με μέτωπο των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στην κοινωνία και στην πολιτική, για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια, ευρωμονοδρόμους, κεφάλαιο, ιμπεριαλισμό και πόλεμο.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 18.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.


Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11 ΣΤΙΣ 11.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου