Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα για πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.


ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Δολοφονία που οργανώθηκε και εκτελέστηκε υπό τις οδηγίες της ηγεσίας της οργάνωσης που σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερη, παρά τα ακλόνητα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται, από κόμματα, φορείς, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες, έχουν σκοπό να αποδώσουν τιμή στον αγώνα του Παύλου Φύσσα και να δώσουν δυναμική απάντηση σε στη ναζιστική συμμορία που ακόμα και σήμερα δρα ανενόχλητη.
Την ώρα που η οικονομική κρίση εντείνεται στην Ευρώπη και ταυτόχρονα οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εντείνουν τις επεμβάσεις τους για να αυξήσουν την γεωγραφική τους επιρροή δημιουργώντας προσφυγικές ροές,  το φάντασμα του φασισμού και της ακροδεξιάς πλανάται πάνω από την Ευρώπη και την Αμερική. Οι πρόσφατες εκδηλώσεις μίσους στην Αμερική έρχονται σαν συνέχεια της ανόδου του ναζισμού σε χώρες της κεντρικής κυρίως Ευρώπης. Ο ναζισμός, η ακροδεξιά, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία τρέφονται από την ακραία φτωχοποίηση που φέρνουν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτικές αντεργατικές, αντιλαϊκές, ρατσιστικές, πολιτικές καταστρατήγησης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις πολιτικές των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες που εφαρμόζει η Ε.Ε., την ντροπιαστική συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρωτοστατεί και την αποδοχή της επαναφοράς σε ισχύ των Κανονισμών του Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ, τις απελάσεις, τον εγκλεισμό των προσφύγων σε κέντρα κράτησης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού των θυμάτων των πολέμων και της φτώχειας, τις επιχειρήσεις αποτροπής του ΝΑΤΟ και της FRONTEX, που μεταβάλλουν την Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο.
Οι μαζικές και ενωτικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται ανά τόπους στη μνήμη του Παύλου Φύσσα πιάνουν το νήμα των αγώνων του λαού και της νεολαίας για μαζική καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αγωνιστικό πλαίσιο που πρέπει να δώσουμε από κοινού ντόπιοι και μετανάστες απέναντι στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε., τη μνημονιακή εξαθλίωση, τους πολέμους. Η κοινωνία της αλληλεγγύης θα νικήσει.

Καλούμε, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης να δώσουν ηχηρή απάντηση για την καταδίκη του ναζισμού στην συγκέντρωση που προγραμματίζεται από φορείς, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες στην Πάτρα, τη Δευτέρα 18/9 στην Πλατεία Γεωργίου στις 18.30.

Απαιτούμε:
·      Την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται και πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί.
·      Να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
·      Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα.
·      Ανοιχτά σύνορα για τα θύματα των πολέμων, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
·      Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
·      Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Γραφείο Τύπου ΛΑΕ Πάτρας

15 / 9 / 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου