Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των προσφύγων Ενάντια στη αντιμεταναστευτική πολιτική.


ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των προσφύγων

Ενάντια στη αντιμεταναστευτική πολιτική.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει και καταγγέλλει την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Ιουλίου στο χώρο της ΑΒΕΞ όπου εδώ και καιρό έχουν εγκατασταθεί άστεγοι πρόσφυγες. Με πρόσχημα έναν απλό έλεγχο πραγματοποιήθηκαν 170 προσαγωγές προσφύγων, εκ των οποίων οι περισσότερες παράνομες μιας και η πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι αιτήσεων ασύλου. Όσοι δεν έχουν ακόμη τα χαρτιά για την αίτηση, κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα.
Τα τελευταία χρόνια, οι Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Συρία και Μέση Ανατολή έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσφυγικές ροές ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειές τους. Έτσι αναγκάζονται να ταξιδεύουν ώρες με οποιοδήποτε μέσο, πέφτοντας στα δίχτυα κυκλωμάτων δουλεμπόρων στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης προς αναζήτηση εργασίας. Στο δρόμο τους είναι αναγκασμένοι να περνάνε και από την Πάτρα, η οποία αποτελεί σταθμό στο ταξίδι τους, συνδέοντας την Ελλάδα με την Ιταλία μέσω θαλάσσης. Σε όλο τους το ταξίδι διαμένουν υπό τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, αδυνατώντας ακόμη και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, εκτεθειμένοι σε καιρικές συνθήκες και λοιπούς κινδύνους.
Το ταξίδι αυτό δυσχεραίνει η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ η οποία παρατείνει επ’ αόριστον την παραμονή τους είτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε γενικότερα στη χώρα, καθυστερώντας τη διαδικασία ασύλου. Τρομερές ελλείψεις παρατηρούνται επίσης στην ενημέρωσή τους αναφορικά με τα νομικά τους δικαιώματα που έχουν ως αποτέλεσμα να μην εισπράττουν αυτό που δικαιούνται. Οι τεράστιες καθυστερήσεις στη διαδικασία αυτή σπρώχνει τους πρόσφυγες στα δίχτυα των δουλεμπόρων ενώ συχνά τους φέρνει σε περεταίρω απόγνωση με φριχτά αποτελέσματα.
Η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΒΕΞ είναι συνέχεια της επίθεσης σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και εντάσσεται στο σχεδιασμό κλιμάκωσης της αντιπροσφυγικής πολιτικής που θέλει τους πρόσφυγες περιθωριοποιημένους και στοιβαγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διευκολύνουν τις μαζικές απελάσεις τις οποίες υπαγορεύει η φασιστικού τύπου συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
Η Λαϊκή Ενότητα Πάτρας στέκεται δίπλα στους βασανισμένους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί από τη χώρα τους από τις δυνάμεις του Ιμπεριαλισμού. Στέκεται δίπλα τους διότι είναι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο από τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και αναγκάζονται κατατρεγμένοι να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αγωνιζόμενοι για την ανεύρεση μιας αξιοπρεπής ζωής χωρίς πολέμους και φτώχια.
Απαιτούμε άμεση χορήγηση ασύλου προς όλους τους πρόσφυγες πολέμου που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και καμία απέλαση πρόσφυγα και μετανάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου