Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Χαιρετισμός του Παναγ. Λαφαζάνη στην προεκλογική εκδήλωση του Jean Luc Melenchon στον Παρίσι (Video)


Ο Παναγ. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, απηύθυνε στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση στο Παρίσι της ”Ανυπότακτης Γαλλίας’‘ του Jean Luc Melenchon τον ακόλουθο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.
Αγαπητοί φίλοι/ες και σύντροφοι/ες
Εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας Ελλάδας χαιρετίζω θερμά την εκστρατεία της Ανυπότακτης
Γαλλίας και του Jean Luc Melecnhon. Η σημασία των γαλλικών εκλογών ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Γαλλίας.
Γι αυτό ακριβώς όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι της Ευρώπης κοιτούν με ελπίδα το εγχείρημά σας και ειδικότερα ο ελληνικός λαός που υποφέρει κάτω από τον συνεχιζόμενο ζυγό της Τρόικας.
Το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015 έχει επιβάλλει στον ελληνικό λαό μια νέα εξοντωτική λιτότητα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Έχει επιβάλλει ένα νεοαποικιακό καθεστώς και την κατάργηση κάθε έννοιας εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Η Λαϊκή Ενότητα και όλες οι δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια σ’αυτό το καθεστώς δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει λύση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων στα πλαίσια της ευρωζώνης.
Οι ψευδαισθήσεις που υπήρχαν ως προς αυτό είναι που οδήγησαν την τότε ελληνική κυβέρνηση στην συνθηκολόγηση και την προδοσία του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, όταν ο ελληνικός λαός είχε πει ένα βροντερό ΟΧΙ στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Το δίδαγμα της ελληνική εμπειρίας είναι σκληρό αλλά ξεκάθαρο.
Μόνο με έξω από το σιδερένιο κλουβί της ευρωζώνης και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί η Ελλάδα να αποτινάξει τον ζυγό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της κατάλυσης της δημοκρατίας και του καθεστώτος κηδεμονίας.
Μια πολιτική στροφή στη Γαλλία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στον δικό μας αγώνα.
Ξέρουμε ότι ο Jean Luc Melenchon έχει σταθεί με συνέπεια στο πλευρό της Ελλάδας, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές.
Η επιτυχία του στις προεδρικές εκλογές μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα ενός νέου δρόμου για τα προοδευτικά κινήματα και τους λαούς της Ευρώπης.
Είμαστε στο πλευρό σας, για την νίκη!
Γεια χαρά σας.
 Δείτε το βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του Παναγιώτη Λαφαζάνη:


πληροφορίες: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου